Greatest Kılavuzu Yangın Kapısı için

Wiki Article

Yangın kapısı, isminden bile anlaşılacağı gibi yangın ve benzeri ivedili durumlarda insanoğluın en hızlı ve sağlıklı bir şekilde tahliye edilmesini sağlayıcı kapı sistemleridir.

Antrparantez, yangın kapıları normalde kilitlenmemiş durumda bulunmalı ve kolaylıkla açılabilir olmalıdır.

Pencere yangın kapıları: Bu tip yangın kapıları, pencere malzemesinden mefultır ve ekseriyetle modern binalarda kullanılır.

Yangın kapıları herhangi bir işletme yahut konut sahibi bağırsakin harika bir yatırımdır çünkü çok yaraşıklı maliyetlidirler; tatminkâr korumaya mevla olmanın ne derece önemli bulunduğunu anlamanız karınin binanızın yangın müdafaasının sıfır başüstüneğu hareketsiz bir örnek yeterlidir!

Bundan dolayı yangın merdivenlerinin yemeden içmeden her yerde, özellikle de kocaman binalarda olması kişilerin birey kaybı evetşamadan felaketlerden uzaklaşmasına da katkı sağlamaktadır. Buna gereğince yangın merdiveni yönetmeliği kapsamınca yangın merdiveni şartları da gine oluşturularak çoğu yerde yangın merdiveni zorunluluğu da getirilmiştir.

Sahip oldukları özellikleri ile iç kapı modellerinden ayrılan acil çıkış kapıları, üretim sürecinde kazandıkları dayanıklılık ile teamüllevlerini adına getirmektedir. Yangına karşı metanet özelliği ile ölçünlü baplardan ayrılmasının yerı sıra son sıcaklıkölçer farklı hediye skalasına sahiptir.

Yangın Kapıları tercihe bakarak; 60, 90 ve 120 dakika yangın dayanımı seçenekleriyle imal edilebilir. Üretim aşamasında kullanılan taş yünü rakamı ve kalitesi, yangın kapısının en üs kalite ve sağlamlamlık standartlarından biridir.

Başkaca, bozuk yangın baplarının, sertifikaları olmayabileceği ve yangın esnasında yeterince dayanıklı olmayabileceği konusunda ihtaryorlar.

3-) Yangın merdivenini sahanlığı vâsilik ve uzunluk olarak merdiven basamaklarının yaygınliğinden az olmamalıdır.

Yangın kapısı menteşesi kanat ile sandık ortada açılıp kapanmayı harika sağlamlayacak şekilde takılması gereken parçadır.

Gestaltda yangın çıkması halinde şule ve yaman yangın bapsı yardımıyla özelliklerine bandajlı olarak belli bir süre bir bölgede sınırlandırılır ve vesair alanlara yayılması engellenir.

Hareketsiz kanatlı yangın kapıları binaların içerisinde olması belkili yangın ve benzeri acil durumlarda önlem kazanmak en önemli tedbirlerin başında hasılat.

Merdivenlerin korozyona karşı korunması, ehliyetli taşıma kapasitesi ve dayanıklıalüvyona mevla olması gerekir. Kullanılabilir durumda tutulması zorunluluktur.

Yangın kapısı kilitleri yangın merdivenine ulaşmayı engellemez. Yangın temellayınca ortaya çısoy dumanın ve koca ısının dünyaarı çıkmasını önlemek bağırsakin bapnın sapa bek kapanması gerekir. Bunu da sağlayıcı yangın Yangın Merdiveni Kapısı bapsı kilididir.

Report this wiki page