Definitive Guide Yangın Kapısı için

Wiki Article

Gücvenliğiniz yürekin yangın kapısı kesinlikle olmalıdır. Yeni yapım projelerinde zorunlu olan sistemler turfa apartmanlarda da zorunludur. Yüksekliği en azca 30 metre olan binalarda mecburidir.

Bu sınıflandırma, yangın baplarının ne kadar süreyle yangına dayanabileceğini belirtir. Örneğin, A sınıfı bir yangın kapısı ekseriyetle 60 dakika, B klası bir yangın bapsı ise 30 zaman süresince yangına karşı dayanıklılık gösterebilir. Yangın bapsı seçer, bu metanet sınıflarını dikkate almanız önemlidir.

Yangın eğitiminde yangın kapkaloriın kullanımını da ifade etmek, nite davranılacağını ve ürkü halinde insanoğluın kendini risk örgütleme edecek durumlara sokmaması gerektiği öğretilmelidir.

Kapının Aksesuarları : Yangın Çıkış Kapılarının en önemli aksesuarı ürkü pas kilit sistemidir. Bu düzenek yardımıyla kapı hiç bir hareketle açılabilir ve hızlı bir şekilde tahliye esenlanabilir.

Bir yangın merdiveni tasarlanırken binadaki erkek saykaloriı aynı anda taşıyabilecek dayanıklılıkta olmalıdır. Kapıların sayısı da insanoğluın çokluğuna gereğince olabilir başüstüneğunca arttırılmalıdır.

Yangın merdiveni yönetmeliği gereği cemi dokumalarda en az 2 tane yangın çıkışı bulunması zorunludur. Başkaca dokumalarda bulunacak zat adetsına bağlamlı olarak yangın merdiveni çıkış nüshası da artış gösterecektir.

Fakat adidaki kriterlerin hepsine aynı anda sahip olan bu tip binalarda Yangın Merdiveeni Kapısı istanbul yalnızca yangın çıkışı ve yangın merdiveni bünyelması zorunlu olarak onaylama edilmektedir.

Yangın merdiveni ile ilişkin yasal düzenlemelerde yangın merdiveni standartları konusuna da bileğinilmektedir. Projelendirme çallıkışmalarında yangın merdiveni standartları da temel karşıır.

Yangın kapıları, yangına dayanıklı özelliklere ehil olarak mutasavvertır ve yangın esnasında yangının öbür bölgelere yayılmasını önleyerek, insanların güvenli bir şekilde binayı vazgeçme etmelerini sağlar.

Bu yüzden yangın merdiveni imalatında yanmaz ve dayanıklı gereç kullanılması önemli olmaktadır.

Farklı nedenlerle kullanılması yahut yangın kapısının önüne bir beis konulması yerinde, yangın kapısına revan koridor nahak eşyalarla dolup, gerektiğinde bapya ulaşılmasını zorlaştıracaktır.

Antrparantez, evgin çıkış kapısı olarak da adlandırılan bu baplar, uygun şekilde konumlandırıldığında hızlı tahliyeleri destekler.

Özel yasa ve yönetmelikle muhafaza altına kurallara tam olarak harmoni hazırlamak hem maddi hem de manevi açıdan kulaklıımları arttırır. Tüm aşamalar tamamlandığında ilgili kurumlar yoluyla denetimler binalır. Yangın merdivenleri;

Binalarda makul standartlarda arz alması gereken yangın kapıları aynı zamanda imalat ve montajda uyulması müstelzim kuralları bâtınermektedir. Bu standardın TS EN 1634-1 saksılığı şeşnda toplandığını ve tüm firmaların bu kuma standarda uyması gerektiği görülmektedir.

Report this wiki page